لاغری و لاغری موضعی
افراد چند دسته هستند که برای مشاوره و رژیم و لاغری میان کلینیک :
۱: فقط برای رژیم غذایی
۲: هم رزیم غذایی هم دستگاه های لاغری موضعی
۳: فقط دستگاه لاغری
۴: روش های جراحی
۵: میخواهند همه کلینیک های تغذیه را رفته باشند و رژیم های متفاوت بگیرند:: بدترین نوع مراجعات!!!
چه افرادی کاندیدای مناسبی برای روشهای لاغری موضعی هستند ؟
افرادی که چاقی موضعی دارند ونه اضافه وزن زیاد برای این روش مناسبترند. مثلا کرایولیپولیز جهت درمان چاقی کاربردندارد وفقط جهت کاهش حجم چربی های موضعی مثل پهلوها ،رانها،شکم،بازوهاوکمر استفاده میشود.اما خیلی از مراکز با این دستگاها قول لاغری وزنی هم می دهند!
لاغری موضعی با ساکشن لیپوماتیک
درروش Lipomatic، سلول های چربی، ابتدا بروش کاملا فیزیکى و نه اشعه و یا حرارت تخریب شده ( توسط حرکات لرزشی کانولا بصورت امولسیون در می آید) و سپس این چربی امولسفیه به آرامی برای پیکر بندی بدن توسط خود دستگاه از بدن خارج می شود. Lipomatic مشکل ایمنی را که در روش سنتی لیپوساکشن وجود داشت را رفع کرده است و سیستم امنیتی فعال آن محافظت از بافت بدن (اعصاب، رگهای خونی، ماهیچه ها) را برعهده دارد . در این روش هدف، معمولا کم کردن وزن نیست بلکه تغییر سایز، حجم و فرم است . این عمل بسیار راحت و بدون عارضه است و نتیجه آن بسیار رضایت بخش است
لاغری موضعی بدون ساکشن
افرادی که دارای وزن در حد طبیعی هستند ولی دچار چاقیهای موضعی در مناطقی ازبدن مثل پهلو ها ،شکم ، باسن ، ران ویا بازوها هستند .اغلب باگرفتن رژیم غذایی و ورزش دچار لاغری وشل شدن صورت می شوند ومتاسفانه محل مورد نظر خیلی تغییر نمی کند . در این گونه افراد بهترین روش درمانی لیپوماتیک یا استفاده از دستگاهای لاغری موضعی می باشد .
لیپوماتیک در یک جلسه انجام می شود ولی یک روش invasive (تهاجمی ) است و محل مورد نظر باید بیحسی داده شدوبا کانولای مخصوص چربی های اضافه زیر پوست خارج می شود . عمل ۲-۳ ساعت بطول می انجامد وچربی های اضافی در آن منطقه به بیرون از بدن کشیده می شوند .بعضی از افراد بدلیل بیماری های دیگر یا ترس از عمل وبیهوش تمایلی به این گونه اعمال ندارند وبیشتر مایلند با یک روش غیر تهاجمی وبدون نیاز به تزریق چربی های موضعی خود را از بین ببرند .به این افراد استفاده از دستگاه های لاغری پیشنهاد می شود .که درآن نیاز به بیحسی ندارد .کاملا بدون درد وبدون عارضه است وپروب های دستگاه روی سطح پوست کشیده می شوند وبصورت هفته ای یک یا دو جلسه تکرار شده وتا ۱۰ الی۲۰ جلسه ادامه می یابد .
در طی کار بادستگاه فرد کاملا بدون درد است وفقط گرمای کمی احساس می کند . واین پروسه حدود ۲۰تا۴۵ دقیقه بطول می انجامد .
اغلب دستگاهای که تاکنون در مراکز درمانی استفاده می شوند فقط دارای یکی از مکانیسمهای موثر مانند رادیو فرکانسی RF (ترماژaccent) ویا واکیوم (LOG) و اولتراسوند (cavitation)می باشند.
در کلینیک ایده آل از هر سه مکانیسم وجود دارد که گمان می رود استفاده همزمان این سه مکانیسم علاوه بر تاثیر جداگانه هرکدام اثر synergic نیز داشته باشند .(به این معنی که اثر یکدیگر را مضاعف می کنند )
رادیو فرکانسی RF
Uni polar RF نسبتا عمقی نفوذ کرده (حدود MM20) وبنابراین هم پوست وهم بافت چربی زیر پوست را تحت تاثیر قرار می دهد .
ولی bipolar RF عمق کمتری در پوست (۲-۴mm) نفوذ میکند وفقط روی پوست اثر می گذارد وکلاژن سازی در آن را تحریک می کند وسبب سفت تر شدن وجوانسازی پوست می گردد .درکلینیک ما هر دو دستگاه از هردو نوع RF یعنی unipolar و bipolar بطور همزمان استفاده میشود. گمان می رود که ترکیب آنها اثری بر روی کلاژن سازی وکاهش چربی داشته باشد .
واکیوم
واکیوم بامکش دستگاه مانند ماساژعمل کرده وسبب بر قراری مجدد جریان خون ولنف و ازبین رفتن مواد زائد بدن شده وبهبود متابولیسم وتبادلات پالسی باعث انقباض عضله شده وهمانند ورزش بدن اعمال اثر می کند .بدین ترتیب به تنهائی باعث افزایش سوخت وساز وشکستن چربی وکاهش سایز نیز می شود .همچنین در پوست خونرسانی بهترشده وباعث ترمیم وتحریک فیبروبلاست ها جهت تولید کلاژن والاستین در پوست می شود .
اولتراسوند cavitation
در این روش جدید با استفاده از امواج فراصوتی روی بافت چربی زیر پوست اثر گذاشته وسلولهای چربی چروکیده شده ودر اثر لرزشی که توسط پروب ایجاد می شود ،سلولهای چربی فشرده ومتراکم می شوند وتری گلسرید ومحتویات سلولهای چربی از آن خارج شده و از طریق سیستم لنفاتیک واز ادرار دفع می گردد .بنابراین همیشه نوشیدن آب فراوان در همان جلسه وروز بعد از جلسه توصیه می شود .
مصرف پروب cavitation در افراد دارای کبد چرب ،خانمهای باردارویا دارای چربی خون بالا می باشد توصیه نمی شود .
چه غذاهایی چاق می کنند؟
داشتن اطلاع در مورد مقدار انرژی غذاها بسیار مهم است و گاهی همین اطلاعات بیش از رژیم غذایی به شما کمک می کند. باید بدانید که غذاها دارای مواد مختلفی هستند. بعضی از این مواد می توانند در بدن بسوزند و به انرژی تبدیل شوند. بعضی از مواد هنگام سوختن انرژی بیشتری آزاد می کنند. این مواد بیش از هر چیزی باعث چاقی می شونمد. غذاهایی هم که دارای این مواد هستند، بیشتر از سایر غذاها، باعث اضافه شدن وزن می گردند.چربی و کربوهیدرات دو ماده ای هستند که در بدن انسان بیش از هر ماده ای انرژی تولید می کنند و باعث چاقی می شوند. بنابراین غذاهای حاوی چربی و کربوهیددرات باعث چاقی می شوند. هر چند که پروتئین هم تولید انرژی می کند و انرژی تولید شده از پروتئین نسبت به کربوهیدرات بیشتر است ولی معمولا پروتئین در بدن انسان نمی سوزد و به انرژی تبدیل نمی شود، بلکه در کار ساخت عضلات و … به کار می رود. با توجه به این مطلب چربی و کربوهیدرات غذاهای چاق کننده می باشند که یک فرد چاق باید آنها را شناسایی کند.
چربی برای همه شما آشناست. گاهی این چربی کاملا مشخص است مانند روغن، کره، خامه، مارگارین ولی گاهی این چربی خود را مخفی کرده است. به طور مثال تخم مرغ، شیر، پنیر، پسته، گردو، بادام، تخمه کدو، تخمه آفتابگردان، غذاهای سرخ شده و ….دارای چربی هستند.
شخصی که می خواهد لاغر شود باید خوردن غذاهای دارای چربی را بسیار کم کند. برای کم کردن میزان چربی مصرفی باید از خوردن غذاهایی که روغن زیادی دارند خودداری کنید. غذاهای سرخ شده در روغن، نان روغنی، خامه، کره، ته دیگ و … غذاهای بسیار چربی هستند که مصرف آنها باید قطع شود. فرد چاق باید از شیرهای کم چربی، ماست کم چربی، پنیر کم چربی و گوشت کم چربی استفاده کند. یک فرد چاق باید همیشه مواظب غذاها باشد.
کربوهیدرات که یکی دیگر از موارد چاق کننده است شامل قند و نشاسته می باشد. همه موادی که شیرین هستند دارای قند می باشند. قند، شکر، پولکی، نبات، مربا، عسل، آب نبات، شکلات، سوهان، بستنی، نوشابه، حلوا، شیره، خرما و هر چیزی که شیرین است دارای قند می باشد و چاق کننده است. بنابراین گاهی یک شخص فکر می کند که چیزی نخورده است و می گوید که هیچ چیز نخورده ام در حالی که یک لیوان چای با چهار حبه قند خورده است و نمی داند که همین حبه های قند که چیزی به حساب نمی آیند باعث چاقی او می شوند فردی دیگر ممکن است رژیم غذایی بگیرد ولی روزانه نوشابه به رژیم خود اضافه کرده است و فکر می کند که نوشابه آب است و اثری ندارد، در حالی که نوشابه به علت داشتن قند، انرژی زیادی دارد و باعث شده است که رژیم فرد بی اثر شود.
موادی که دارای نشاسته هستند عبارتند از: انواع نان، آرد گندم و غذاهایی که از آن تهیه می شود، برنج، آرد برنج و غذاهایی که از آن تهیه می شود، ذرت، جو، غلات بو داده، ماکارونی، باقلا، سیب زمینی، عدس، نخود، لپه، لوبیا، بیسکویت و کیک.
مهمترین آنها نان، برنج، سیب زمینی و ماکارونی می باشند. بنابراین ممکن است یک فرد چاق بگوید من که چیزی نخورده ام، فقط یک نان خشک و خالی خورده ام. ولی اکنون می داند که همین نان خشک و خالی خیلی بیشتر از یک سیخ کباب باعث چاقی او می شود.اکنون که معلوم شد چه غذاهایی باعث چاقی می شوند، مصرف آنها را کم کنید و به جای آن از میوه و سبزی استفاده نمائید. هنگام استفاده از میوه، آنهایی را به کار ببرید که کمتر شیرین هستند.
انرژی با واحدی به نام کیلوکالری سنجیده می شود. در این قسمت انرژی تعدادی از مواد غذایی گفته می شود تا متوجه باشید که مقدار انرژی غذاها چه اندازه است و متوجه غذاهای پرانرژی باشید و بدانید که هر لحظه چه مقدار انرژی به بدن خود می رسانید.