درماپن چیست؟

می, 2018 بدون نظر مزوتراپی

درماپن چیست؟

 

کلینیک پریما

۰۲۱۲۲۸۱۵۷۴۹
درماپن چیست؟

 

درماپن شبیه یک قلم است و تعدادی سوزن بر روی سر دستگاه تعبیه شده و با حرکت رفت و بر گشتی سوزن ها و جا به جا کردن آن ، عمل سوراخ شدن پوست انجام می شود. در دستگاه درماپن عمق نفوذ سوزن ها قابل تغییر بوده و از ۰٫۲۵ تا ۲٫۵ میلی متر قابل تنظیم می باشد. بعلاوه سرعت ضربه زدن هم از ۲۵ تا ۹۰ ضربه در ثانیه قابل تنظیم می باشد ، که بسیار سریع می باشد. سوزن های درماپن یک بار مصرف هستند و تعداد آن قابل تنظیم است و بر اساس تعداد این سوزن ها و سرعت دستگاه تعداد ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ سوراخ در ثانیه در سطح پوست ایجاد می شود.

 

کاربردهای درماپن چیست؟

۱- درمان اسکارهای ناشی از جای جوش

درمان جای جوش و اسکار آبله مرغان و سالک از جمله موارد قابل درمان با روش میکرونیدلینگ می باشند که در این روش با افزایش ساخت کلاژن و الاستین با تحریک فیبروبلاست ها در لایه درم به هموار شدن پوست کمک می شود. برای تاثیر بیشتر از محلول مزوتراپی اسید هیالورونیک همزمان با میکرونیدلینگ استفاده می شود

 

۲- افتادگی و شلی پوست

درماپن به کاهش شلی و افتادگی پوست در صورت ، دست ها و بدن کمک می نماید.لیفتینگ در ناحیه شکم بعد از بارداری بدلیل عدم بازگشت کامل عضلات شکم به وضعیت اولیه اش می باشد و میکرونیدلینگ برای این موضوع کمک زیادی نمی کند

 

ض۳- استرچ مارک ( استریا حاملگی )

این ترک ها در واقع یک نوع پارگی پوست می باشند که لایه های عمقی پوست را درگیر نموده است و درمان کامل آن با هیچ روشی از جمله لیزر CO2 مقدور نمی باشد. با این حال میکرونیدلینگ بطور قابل ملاحظه ای در همرنگ شدن این ضایعات با پوست طبیعی و بهبود قوام و کاهش اندازه آن موثر می باشد. چنانچه میکرونیدلینگ با پی آر پی همراه شود تاثیر آن بیشتر خواهد شد. تعداد جلسات مورد نیاز برای درمان استرچ مارک ۴ تا ۶ جلسه می باشد که به فاصله یک ماه انجام می شود.

 

۴- لکه های پوستی مقاوم به درمان

این لکه ها بدلیل تولید بیش از حد ملانین در پوست ایجاد می شوند. علت تولید بیش از حد ملانین می تواند متفاوت باشد و دلایلی از قبیل آفتاب سوختگی ، آکنه ، بریدگی ها ، گزش حشرات و …. علت ایجاد آن می باشد. چنانچه ملانین در لایه عمقی درم واقع شده باشد اسیدهای لایه بردار دسترسی به آن ندارند ولی با میکرونیدلینگ لایه درم بخوبی در دسترس بوده و بعلاوه نفوذ داروهای مزوتراپی ضد لک که همزمان به روی پوست اسپری می شود  موجب از بین رفتن ضایعات هایپر پیگمانته عمقی می شود.  استفاده از کرمهای ضد آفتاب بعد از درمان برای پیشگیری از عود ضایعات توصیه می شود.

۵- کاهش چین و چروک های پوست

کاهش چین و چروک های پوست بدلیل افزایش تولید کلاژن و الاستین و بهبود خون رسانی به پوست می باشد. مزیت کاهش چین و چروک با میکرونیدلینگ  در مقایسه با تزریق بوتاکس و اسید هیالورونیک در این است که در روش میکرونیدلینگ ماندگاری طولانی تری بدست می آید و ماده خارجی وارد بدن نشده و عوارض جانبی این مواد وجود ندارد بعلاوه برای جوانسازی پوست دست ، گردن و صورت می توان از این تکنیک بهره جست. از طرف دیگر مواد فوق بعد از چند ماه توسط بدن متابولیسم شده و نیاز به تزریق مجدد می باشد. بعلاوه در میکرونیدلینگ منافذ پوست به تدریج بسته شده و کیفیت و قوام پوست بهبود می یابد.

۶- درمان اسکارهای ناشی از اعمال جراحی قبلی سوختگی ها و عفونت ها

با فعال شدن فیبروبلاست ها و سلول های بنیادی و آزاد شدن فاکتورهای رشد پلاکتی ناهمواری های پوست به تدریج برطرف شده و اسکار تا حد قابل توجهی از بین می رود. بسته به اندازه اسکار وعمق آن و نوع پوست تعداد جلسات درمانی معین شده که معمولا ۷-۵جلسه می باشد. اسکارهای ناشی از سوختگی با تاخیر به درمان پاسخ می دهند و بین ۶ ماه تا یک سال ممکن است طول بکشد.

موارد منع استفاده از درماپن چیست؟

عفونت های فعال پوستی از قبیل تب خال و همچنین سابقه کلوئید در اثر آسیب به پوست از موارد منع میکرونیدلینگ می باشد. مصرف داروهای ضد انعقاد مثل وارفارین می تواند موجب خونریزی شدید بعد از نیدلینگ شود و قطع این داروها که برای درمان یک بیماری جدی است به منظور انجام یک عمل زیبایی به هیچ وجه توصیه نمی شود. ضعف سیستم ایمنی بدن به هر علتی ( مصرف داروها ، دیابت کنترل نشده و بیماری سیستم ایمنی) می تواند منجر به عفونت بعد از میکرونیدلینگ و تاخیر در التیام پوست شود. با توجه به جنس سوزن ها که ترکیب فولاد ضد زنگ و تیتانیوم می باشد ، افرادی که به این فلزات حساسیت دارند نیز نباید تحت این درمان قرار گیرند چرا که ممکن است موجب کهیر و خارش بلند مدت بعد از میکرونیدلینگ شوند. در خانم های باردار میکرونیدلینگ بدون استفاده از مواد و داروهای موضعی بی خطر است ولی توصیه نمی شود. بعد از تزریق بوتاکس انجام میکرونیدلینگ موجب پخش بوتاکس به نقاط دورتر می شود و تا ۴۸ ساعت بعد از بوتاکس نباید انجام شود. بعد از تزریق ژل میکرونیدلینگ موجب واکنش التهابی در ناحیه می شود و تا دو هفته بعد از تزریق فیلر میکرونیدلینگ باید به تعویق افتد.

درماپن بهتر است یا لیزر؟

در مطالعات اخیر تاثیر میکرونیدلینگ از سایر روش های تهاجمی از قبیل لیزر فراکشنال و لایه برداری شیمیایی(پیلینگ) موثرتر گزارش شده است چراکه عمق نفوذ و تاثیر لیزر در حد لایه سطحی اپیدرم بوده(حداکثر ۶۲٫۵ میکرومتر) و در صورت نفوذ به لایه درم ایجاد اسکار و هیپوپیگمنتاسیون می نماید و این در حالی است که در میکرونیدلینگ عمق نفوذ سوزن ها به لایه درم می باشد (تا ۲۰۰۰ میکرومتر) و روند کلاژن سازی و بازسازی پوست با افزایش جریان خون موضعی در این لایه عمقی تحریک می شود . بعلاوه انجام جوانسازی پوست با روش های لایه برداری با لیزر و یا اسیدهای پیلینگ در فصول گرم سال که میزان اشعه ماوراء بنفش در سطح بالایی است محدودویت هایی داشته ولی در روش میکرونیدلینگ بدلیل سالم ماندن لایه اپیدرم که نقش محافظت کننده از پوست را ایفا می کند منعی وجود ندارد. دوره نقاهت و خانه نشینی در لیزر دی اکسید کربن ۷ تا ۱۰ روز است و قرمزی پوست ممکن است ۳ تا ۴ ماه ادامه یابد در حالیکه قرمزی پوست در میکرونیدلینگ علارغم عمق نفوذ بالاتر حداکثر ۴۸ ساعت می باشد.

 

کلینیک پریما

۰۲۱۲۲۸۱۵۷۴۹

برچسب ها